English (United Kingdom)

Naš i Vaš cilj je aktivna komunikacija!

Grafički dizajn - Corel, Adobe Paketi, QXP, Photoshop

Kursevi za grafički dizajn - Corel, Quark XP, Photoshop, Illustrator, InDesign

Naš Edukacioni centar Interlingua nudi vam raznovrsnu ponudu različitih kurseva za Web dizajn - od početnih do naprednih. Svi kursevi podrazumjevaju rad u nekom programu iz Adobe paketa ili sl.. Za svaki od ovih kurseva potrebno je osnovno poznavanje rada na računaru. Kursevi mogu biti individualni i grupni. Za potrebe organizovanih grupa (zaposleni u kompanijama, studenti…) fond časova i plan obuke se može korigovati u skladu sa dogovorom. Veliki je broj radnih mesta u različitim biznisima koja su usko povezana sa dizajnom i koja zahtevaju poznavanja ove oblasti. Kada poznajete i vladate ovom oblašću možete da nađete posao u marketing agenciji kao grafički dizajner, art direktor ili Production Artist. Tražena zanimanja su web dizajner i Flash dizajner. Možete da se zaposlite i u izdavačkoj kući, štampariji ili u nekom od poznatih web dizajn studija i bavite se dizajnom web prezentacija i dizajnom na Internetu. Pet je kurseva: Corel, Quark XP, te Adobe: Photoshop, Illustrator i InDesign, svaki za specifične namjene.
Šta je posao grafičkog dizajnera?

On osmišljava i dizajnira elemente korporativnog identiteta (logotipe, memorandume, vizitkarte…), promotivni materijal (brošure, plakate, flajere…), kao i elemente digitalnih i štampanih medija (baneri, pozadine, naslovne strane, e-knjige, prijelom teksta…).


Obuke i kursevi nude vam mogućnost da za CCA mJesec dana ovladate tehnikama grafičkog dizajna i zarađujete solidnu sumu novca mjesečno ili da od kuće naplatite svoj rad 5 do 10 eura po radnom satu. Domaći grafički dizajneri veoma su traženi i visokoplaćeni u inostranstvu (Kuvajt, Emirati, Australija, SAD…).


Kome sve može koristiti kurs grafičkog dizajna?

Kako biste postali polaznik obuke iz oblasti grafičkog dizajna dovoljno je da vladate osnovama rada na računaru u Windows okruženju. Kurs grafičkog dizajna je namijenjen svima koji žele da nauče ovo unosno zanimanje i povećaju svoje šanse za zaposlenje i veću zaradu:

 • Početnicima u oblasti grafičkog dizajniranja
 • Nezaposlenima kako bi novim znanjem znatno uvećali šanse za pronalazak posla
 • Licima koja žele da se prekvalifikuju za traženija zanimanja
 • Zaposlenima u štamparijama, štampanim medijima i ostalim preduzećima kako bi upotpunili svoje znanje
 • Ljudima koji žele da rade na inostranim grafičkim projektima
 • Osobama koje žele da rade od kuće, kao freelanceri
 • Studentima kako bi zaradili dodatni džeparac

Gde se možete zaposliti nakon kursa grafičkog dizajna?

Zanimanje grafičkog dizajnera pripada visokotraženoj grupi poslova. Stručnjaci iz ove oblasti veoma lako pronalaze zaposlenje jer su njihova znanja neophodna skoro svakoj firmi, bez obzira na vrstu djelatnosti.

Sa vještinama stečenim na kursu za grafičkog dizajnera možete se zaposliti u izdavačkim kućama, štampanim i elektronskim medijima, štamparijama, profilisanim studijima za grafički dizajn… Takođe možete pokrenuti sopstveni biznis. Honorarno, radeći od kuće, imate priliku da radite za brojne domaće i strane kompanije i pri tom odlično zaradite.


Kako je osmišljen grafički dizajn kurs?

Obuka za posao grafičkog dizjanera je podijeljena u više samostalnih kurseva odn. u 3 segmenta: grafika za digitalne medije (web), grafički dizajn i priprema za štampu. Zasnovana je na analizi praktičnih situacija u kojima će se sutra naći grafički dizajneri. Na kursu grafičkog dizajna, radite u najsavremnijim i najaktuelnijim grafičkim programima Adobe-a: Photoshop, InDesign i  Illustrator, te Corel i Quark XPress. Photoshop je bez premca najpopularniji program za obradu i kreiranje fotografija kao i za izradu grafičkih dijelova web sajta. Adobe Illustrator namijenjen je za dizajn štampanih medija i ilustraciju. Corel Draw je program namijenjen izradi grafičkih idejnih riješenja štampanih medija sa akcentom na dobru pripremu za štampu. Jedan je od najzastupljenijih programa iz ove oblasti na našem tržištu. Koristi se po štamparijama zbog njegove dobre orijentacije za pripremu grafičkog materijala za štampu, itd.

Kako bi definisana ideja na pravi način bila sprovedena u delo, ona se mora dobro pripremiti. Stoga se velika pažnja na kursu posvećuje upravo dizajnu i pripremi za štampu. Po završetku obuke za grafičkog dizajnera polaznici su osposobljeni da samostalno pripreme određene elemente za štampu i dizajniraju sve što čini imidž jedne kompanije, ali i mnogo šire od toga:

 • Vizitkarte
 • Flajere
 • Brošure
 • Memorandume
 • Plakate
 • Bilborde
 • Kataloge
 • Naslovne strane časopisa
 • Tapete

Na kraju kursa svaki polaznik dobija certifikat o završenoj obuci kojim možete potvrditi svoje znanje u razgovoru sa poslodavcem.CIJENE


Grafički dizajn

Sedmični      fond sati po modulu 
Tip kursa Broj polaznika u grupi Broj časova za jedan modul Ukupno modula Cijena po polazniku/modulu PDV uključen u cijenu Cijena za Individualnu nastavu 1-2 polaznika, PDV nije uključen u cijenu
5x sed. po 2h/M CorelDraw 5-8 10h 3 99KM 399KM za 8h
5x sed. po 2h/M Photoshop 5-8 10h 1 99KM 399KM za 8h
5x sed. po 2h/M QuarkXPress 5-8 10h 4 99KM 399KM za 8h
5x sed. po 2h/M InDesign 5-8 10h 2 99KM 399KM za 8h
5x sed. po 2h/M Illustrator 5-8 10h 2 99KM 399KM za 8h
NOTE: Za grupe od 4 polaznika cijena se uvećava za 25% NOTE: Za grupe od 3 pol. cijena se uvećava za 35%

 
175575