English (United Kingdom)

Naš i Vaš cilj je aktivna komunikacija!

Seminar za mlade poduzetnike - Start Up
Srijeda, 16 Septembar 2015 10:26

Seminar za mlade poduzetnike - Start Up

Oživite svoju poslovnu ideju – uđite u svijet startapa na velika vrata i postanite uspješan biznismen

Imate inovativnu ideju za biznis? Voljeli biste da budete sam svoj gazda, bez šefa nad glavom? Privlači vas preduzetništvo? Željeli biste da radite od kuće, sa svog računara, u vrijeme koje vama odgovara? Ukoliko ste oduvek željeli da pokrenete svoj biznis, al’ niste znali odakle da krenete, evo savršene prilike da to otkrijete sada i pridružite se novoj generaciji poslovnih ljudi koja gradi uspješnije i kvalitetnije poslovno okruženje uz značajno osnaživanje domaće privrede. Na kursu za pokretanje startapa u dobićete dragocjena preduzetnička znanja i vještine, ali i značajne informacije koje uključuju sve neophodne korake za uspješno i lako pokretanje startapa. Da vaša ideja ne ostane samo ideja, tu smo da vam pomognemo da se uhvatite u koštac sa izazovima i ostvarite sve svoje poslovne snove i postanete lider na domaćem ali i inostranom tržištu.
Kome je namijenjen? Seminar je namijenjen osobama koje tek kreću u svijet poduzetništva, ali i onima koji to već jesu. Program EC Interlingua, Start-up, namijenjen je svim poduzetnicima početnicima na području BiH, ali i onima koji namjeravaju postati poduzetnici. Program je osmišljen za poduzetnike početnike koji žele pokrenuti biznis, koristiti mikrokredite, bespovratne potpore i druge poticaje. Program Start-up akademije ostvaruje se u suradnji sa eminentnim profesorima i predavačima bh.univerziteta. Program se sastoji od Osnovnog poduzetničkog seminara i specijalističkih seminara. Cilj programa je pružiti poduzetnicima osnovna znanja koja su im potrebna za uspješno osnivanje i vođenje preduzeća.Trajanje : 4 dana, dnevno 4 časa

Fond sati: 16x45'

Cijena: 199KM (Kalkulacija cijene za minimum 6 polaznika)

Predavač na seminarima je dipl.ecc. uz mogućnost gostujućeg predavača sa univerziteta.


Osnovni poduzetnički seminar

 1. Razrada poslovne ideje – Potrebno je dosta prakse i iskustva da biste brzo evaluirali svoju poslovnu ideju. Na ovom seminaru objašnjavamo kako prepoznati pravu priliku, kako doći do dobre poslovne ideje, kako pravilno odrediti dobre i loše strane poslovne ideje
 2. Zakonodavni okvir i pravni oblici preduzetništva – Što osnovati, preduzeće ili obrt? Koji pravni oblik izabrati? Kako odrediti poslovno ime? Naučite kako osnovati trgovačko društvo, kako obrt, koliki su troškovi osnivanja, godišnji fiksni troškovi, plaća i ostale obaveze.
 3. Upravljanje ljudskim potencijalima – Prilikom zapošljavanja radnika potrebno je voditi brigu o zakonskoj proceduri i ostalim stručnim pitanjima. Snalaženje u moru propisa i zakonskih odredbi nekada nije lako, ali zato donosimo jednostavne korake zapošljavanja radnika.
 4. Računovodstvo i finansije – Na seminaru financije i računovodstvo vodimo vas kroz osnovne pojmove, troškove, poslovne knjige, financijska izvješća, bilanca, račun dobiti gubitka, novčani tijek, pokazatelji likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i profitabilnosti … Kada se plaća PDV? Kada postajete obveznikom PDV-a?
 5. Prodaja i marketing – Što je važnije: prodaja ili marketing? Gotovo da prate jedno, drugo i nadopunjuju se u najvažnijim pitanjima. Kod prodaje učimo kako se ponašati na prodajnom sastanku, kako odgovoriti na prigovore, aktivno slušati…. Prodajni rezultat ovisi o obje strane. Marketing promatramo kroz četiri varijable: proizvod, cijenu, promociju, prodaju i distribucija.
 6. Razrada poslovnog plana – Kroz seminar se razrađuje metodologija izrade poslovnih planova – od planiranja, plana i svrhe, koje su najčešće greške, kakav je sadržaj poslovnog plana, fizički aspekti plana, financijski aspekti plana.
Specijalistički seminari:

 • Finansije za poduzetnike (16 sati)
 • Izrada poslovnog plana (16 sati)
 • E-poslovanje (primjena ICT alata u preduzetništvu) (16 sati)
 • Prodajne vještine (16 sati)
 • Pregovaračke vještine (16 sati)
 • Vještine predstavljanja u medijima ili pred auditorijem (16 sati)
 • Upravljanje ljudskim potencijalima (16 sati)
 • Upravljanje projektima (16 sati)
 • Priprema i upravljanje projektom sufinanciranim iz fondova EU (16 sati)

 
178006