English (United Kingdom)

Naš i Vaš cilj je aktivna komunikacija!

Business&ESP Courses
Kurs engleskog za IT struku
Subota, 18 Mart 2017 17:09

Kurs engleskog za INFORMATIČARE - IT struku, 20 časova=99KM+PDV, ukupno 5 modula, 6-8 polaznika.

Želite postati informatičar, softveraš, programer, znanje stranog jezika je neophodno. Samo za Vas organiziramo ove stručne kurseve tematike prilagođene Vašim zahtjevima. Koristite engleski jezik iz oblasti informatike, uspješno obavljajte kompleksne poslove, komunicirajte sa stranim partnerima!!

Ovaj kurs engleskog jezika namijenjen je svim onima koji rade u informatici, koji su informatičari i softveraši, imaju opće znanje, a žele produbiti svoje poznavanje engleskog jezika. Kurs je prigođen polaznicima koji već rade u preuzećima te komuniciraju pismeno i usmeno na engleskom jeziku te bi željeli proširiti svoja znanja u smislu teorije i prakse. Učinkovita komunikacija na engleskom jeziku nužna je za poslovni uspjeh ukoliko se komunikacija odvija na engleskom. Ovaj kurs obuhvata osnove engleskog jezika u informatici, te će dati polaznicima veće pouzdanje pri komunikaciji s poduzećima i kupcima. Osim teorijskog dijela, polaznici će imati priliku analizirati i sudjelovati u jednom poslovnom slučaju (tzv. „case study workshops“). Ove radionice poslovnog slučaja su praktični dio nastave gdje će polaznici u skupinama imati priliku pripremiti i obraditi jedan poslovni slučaj iz struke, a na engleskom jeziku, te nakon toga, sami prezentirati svoja rješenja. Ovdje će naglasak svakako biti na govornoj komunikaciji na engleskom jeziku. Cijena modula 195KM+PDV, ukupno 5 modula po 20 časova. Dinamika intenzivna(4x sedmično po 2 časa) ili polu-intenzivna(3x sedmično po 2 časa dnevno).


Pročitaj više...
 
Njemački za ugostitelje
Subota, 18 Mart 2017 16:06

NJEMAČKI ZA UGOSTITELJE, 2 Modula, 40 časova, 195KM+PDV, za konobare, kuhare, pomoćne radnike. turističke radnike, hoteljere i sl. 

Želite raditi u inostranstvu? Njemačka, Austrija i Švicarska traže ugostiteljske radnike, pomoćne konobare i kuhare. Uslov je poznavanje njemačkog jezika min B1 nivo. Kod nas možete učiti NJEMAČKI ZA UGOSTITELJE. 2 Modula, 2 mjeseca, 40 časova, Cijena po modulu od 20 casova je 195KM. Broj polaznika je ograničen. Grupe od 6-8 polaznika. Ovaj kurs je pravi izbor za Vas!!


Ovaj specijalistički program namijenjen je svima koji rade ili bi željeli raditi u inostranstvu, oblast turizam i ugostiteljstvo. Program je vrlo pregledan, obuhvaća sve važne komunikacijske situacije i uz niz praktičnih vježbi omogućuje Vam da se u kratkom periodu pripremite za rad s osobama njemačkog govornog područja, te sa njemačkim gostima i turistima u BiH, uz upoznavanje i uvježbavanje riječi i rečenica koje se koriste u hotelima, restoranima, turističkim agencijama ili nekim drugim ugostiteljsko-turističkim objektima. Kurs sadrži 2 modula od po 20 školskih časova u trajanju od 2 mjeseca, a cijena ZA OBA MODULA je 195+PDVKM za oba modula. Kalkulacija cijene je bazirana na grupi od min 6 do max 8 polaznika.


Pročitaj više...
 
Njemački za bolničare
Subota, 18 Mart 2017 15:26

NJEMAČKI ZA MEDICINARE, BOLNIČARE, NJEGOVATELJE - 2 modula, 40 časova, 195KM+PDV, grupe od 6-8 polaznika.

Želite raditi u inostranstvu? Njemačka, Austrija i Švicarska traže medicinske radnike, njegovateljice i bolničare, a uslov je poznavanje njemačkog jezika B1 nivo. Kod nas možete učiti NJEMAČKI ZA MEDICINARE. 2 Modula, 2 mjeseca, 40 časova, 195KM+PDV po modulu od 20 casova. Broj polaznika je ograničen. Grupe od 6-8 polaznika. Ovaj kurs je pravi izbor za Vas!!


Ovaj specijalni kurs Njemačkog jezika, iz oblasti medicinske njege, namijenjen je za bolničare, medicinske sestre, njegovateljice i dr. medicinske radnike. Organiziran je u 2 modula i vodi do B1 nivoa. Dizajniran da poboljša komunikacijske vještine i stručna znanja njemačkog jezika zdravstvenih djelatnika, a što će im omogućiti da se sporazumjevaju na njemačkom jeziku sa više samopouzdanja i učinkovitosti. Kurs sadrži 2 modula od po 20 časova i  pokriva osnovna područja sestrinstva, kao što su prijem i otpust bolesnika, bolesnikov iskaz, uzimanje medicinskih uzoraka, postoperativna njega, planiranje zadataka i sl. Vjerodostojni zadaci i aktivnosti su bazirani na svakodnevnim bolničkim situacijama i slučajevima iz prakse, a vezano za njegu bolesnika. Ovaj kurs ima aktivnosti koji se fokusiraju na najnovije napredne tehnologije tako da će med.osoblje i u tom smislu biti informirani. Uslov za praćenje kursa opće znanje na minimum A2 nivou. Cijena ZA OBA MODULA je 150KM, odn. 195+PDVKM za 40 časova i grupe od 6-8 polaznika.

Pročitaj više...
 
Engleski i Njemački za poslovne sekretare-ice
Nedjelja, 22 Januar 2017 17:37

Engleski i Njemački za poslovne sekretarice i sekretare 40 časova, 195KM+PDV po modulu.

Poslovna sekretarica je izuzetno važna ličnost svakog preduzeća jer ugled preduzeća ovisi i od uspješne sekretarice, a naročito kada preduzeće posluje sa ino-partnerima gdje do izražaja mora doći dobro poznavanje stručnog engleskog jezika kao međunarodnog poslovnog jezika tj. znanje Engleskog jezika za sekretarice. U tom svijetlu naš EC Interlingua je pripremio kurs za polaznike koji već obavljaju ili namjeravaju raditi taj posao, ali i za one koji bi željeli da prošire svoja znanja. Ovaj kurs se perfektno uklapa sa ostalim kursevima iz programom obuke za sekretarice, kao što su Sekretarsko/Tajničko poslovanje i Kompjuterskom daktilografijom i može se svesti u jedan od modula cjelokupnog programa obuke za poslovnu sekretaricu odn sekretara. Kurs sadrži 2 modula od po 20 školskih časova i traje maksimalno 2 mjeseca.Cijena jednog MODULA je 195KM+PDV. Minimalni preduslov je znanje općeg engleskog jezika na nivou A2 CEFR-a. Prije početka ovog kursa potrebno je uraditi ukazno testiranje iz engleskog jezika. INTEGRACIJA SA DRUGIM KURSEVIMA/MODULIMA: Sekretarsko/Tajničko poslovanje, Kompjuterska daktilografija. 


Pročitaj više...
 
Stručni kursevi za studente prava, ekonomije, medicine, žurnalistike

Poslovni i strukovni programi za studente! 

Poslovni engleski (Business English) je prvenstveno namjenjen studentima ekonomskih nauka kao i uposlenicima iz vaše firme, menadžerima koji imaju potrebu komunicirati na engleskom jeziku sa stranim poslovnim partnerima, poboljšati vlastiti CV i sl.  Diskusije, projekti,  radionice i slučajevi iz prakse čine naše programe realnim i primjenjivim u stvarnim poslovnim situacijama. Na ovaj način ćete razviti vaše govorne sposobnosti steći više samopouzdanja te razviti potreban vokabular iz poslovnog engleskog. Pored uobičajenih poslovnih kurseva naša škola organizuje pripremne kurseve za polaganje međunarodno priznatih ispita iz poslovnog engleskog: BEC (Preliminary, Vantage, Higher); TOEIC (Test of English  International Communication). Nastava se organizuje u 4-5 modula po 20 školskih časova za jedan CEF nivo. Literatura : Market Leader, Business Result i sl. Nivoi : Poslovni Elementary, Poslovni Preintermediate, Poslovni Intermediate, Poslovni Upper Intermediate, Poslovni Advanced. Upisni rok traje do 05 - 25. u mjesecu, a početak nastave prva sedmica narednog mjeseca.  Kurs sadrži 2 modula po 20 časova.  Cijena PO MODULU je 195KM

Pročitaj više...
 
English for Job-Hunting

ENGLESKI ZA TRAŽIOCE POSLA

Engleski za tražioce posla je dizajniran tako da razvija specijalističkih znanja engleskog jezika i komunikacijskih vještina pri traženju posla kod stranih poslodavaca kao npr. podnošenja molbi ili aplikacija za posao, pisanje CV-a ili popratnih pisama, raznih zahtjeva i sl. Idealno za one koji su novi u svijetu zapošljavanja. Kurs obuhvaća šest samostalni jedinica koji pokrivaju ključna područja kao što su priprema CV-životopisa, pisanje popratnog pisma te odgovaranje na intervju pitanja. Autentična materijala kao što su prava biografija/životopis i popratno pismo i sl će omogućiti polaznicima da u stvarnim situacijama steknu praktično iskustvo u razumijevanju i pripremi vitalnih dokumenata. Osim toga također se nude vrijedni i korisni savjeti kako bi poboljšali šanse za zapošljavanje tražiocima posla te stekli veće povjerenje poslodavaca, uključujući i pomoć u teškim intervju pitanja i kako se predstaviti učinkovito. Kurs se organizuje u 1-2 modula ovisno o nivou znanja polaznika. Uslov: Min A2-Pre-intermediate. Cijena po modulu 195KM+PDV.


Pročitaj više...
 
English for Engineering

ENGLESKI ZA INŽINJERE GRAĐEVINE, MAŠINSTVA, ELEKTROTEHNIKE..i sl.

Engleski za inženjere razvija komunikacijske vještine i stručna znanja engleskog jezika iz profesija inženjer građevine, elektrotehnike, mašinstva i sl. omogućujući im da komuniciraju sa više smopouzdanja te učinkovitije s kolegama iz struke tj. klijentima. Takođe je namijenjen i studentima građevine, mašinstva, elektrotehnike i sl. Kurs se sastoji od 2 modula po 20 časova ovisno o nivou(Intermediate ili Upper-intermediate). Cijena po modulu je je 195KM+PDVDeset samostalnih jedinica pokrivaju teme zajedničke za sve vrste inženjera - uključujući građevinske, iz elektrotehnike i mašinstva - kao što su postupci i mjere predostrožnosti, monitoring i kontrola, te projektiranje itd. Autentične aktivnosti - od opisivanja  tehničkih problema i sugeriranja rješenja,  rad s crtežima - čine kurs relevantnim i motivirajućim.   Uslov: Min B1-Intermediate.


Pročitaj više...
 
English for Marketing

ENGLISH FOR MARKETING

ENGLESKI ZA MARKETING - Ovaj kurs pokriva područja marketinga povezanim temama, uključujući poslovne i marketing planove, istraživanje tržišta, brendiranje i digitalni marketing i sl. Deset samostalni jedinica omogućit će polaznicima da se koncentriraju na područja koja su najrelevantnija za njih. Kao što podučavanje područja stručnog jezika, također razvija poslovne specifične vještine, kao što su obavljanje marketinške revizije pomoću SWOT, PESTEL i FFA(pet snaga analize), planiranja marketinškog miksa, priprema marketinških kampanja, organiziranje događanja te izložbe i razvoj digitalnih marekting strategija. Korištenje autentičnih konteksta u knjizi dodatno pomaže u pripremi učenika za pravi radni vijek. Kurs sadrži 2 modula po 20 časova, a cijena po modula iznosi 195KM+PDV


Pročitaj više...
 
Više Naslova...
<< Početak < Pregled 1 2 Sljedeći > Kraj >>

Stranica 1 od 2
178007