English (United Kingdom)

Naš i Vaš cilj je aktivna komunikacija!

Business&ESP Courses
Kurs engleskog za IT struku
Subota, 18 Mart 2017 17:09

Kurs engleskog za INFORMATIČARE - IT struku, 20 časova=99KM+PDV, ukupno 5 modula, 6-8 polaznika.

Želite postati informatičar, softveraš, programer, znanje stranog jezika je neophodno. Samo za Vas organiziramo ove stručne kurseve tematike prilagođene Vašim zahtjevima. Koristite engleski jezik iz oblasti informatike, uspješno obavljajte kompleksne poslove, komunicirajte sa stranim partnerima!!

Ovaj kurs engleskog jezika namijenjen je svim onima koji rade u informatici, koji su informatičari i softveraši, imaju opće znanje, a žele produbiti svoje poznavanje engleskog jezika. Kurs je prigođen polaznicima koji već rade u preuzećima te komuniciraju pismeno i usmeno na engleskom jeziku te bi željeli proširiti svoja znanja u smislu teorije i prakse. Učinkovita komunikacija na engleskom jeziku nužna je za poslovni uspjeh ukoliko se komunikacija odvija na engleskom. Ovaj kurs obuhvata osnove engleskog jezika u informatici, te će dati polaznicima veće pouzdanje pri komunikaciji s poduzećima i kupcima. Osim teorijskog dijela, polaznici će imati priliku analizirati i sudjelovati u jednom poslovnom slučaju (tzv. „case study workshops“). Ove radionice poslovnog slučaja su praktični dio nastave gdje će polaznici u skupinama imati priliku pripremiti i obraditi jedan poslovni slučaj iz struke, a na engleskom jeziku, te nakon toga, sami prezentirati svoja rješenja. Ovdje će naglasak svakako biti na govornoj komunikaciji na engleskom jeziku. Cijena modula 99KM+PDV, ukupno 5 modula po 20 časova. Dinamika intenzivna(4x sedmično po 2 časa) ili polu-intenzivna(3x sedmično po 2 časa dnevno).


Pročitaj više...
 
Njemački za ugostitelje
Subota, 18 Mart 2017 16:06

NJEMAČKI ZA UGOSTITELJE, 2 Modula, 40 časova, 195KM+PDV, za konobare, kuhare, pomoćne radnike. turističke radnike, hoteljere i sl. 

Želite raditi u inostranstvu? Njemačka, Austrija i Švicarska traže ugostiteljske radnike, pomoćne konobare i kuhare. Uslov je poznavanje njemačkog jezika min B1 nivo. Kod nas možete učiti NJEMAČKI ZA UGOSTITELJE. 2 Modula, 2 mjeseca, 40 časova, 150KM. Broj polaznika je ograničen. Grupe od 6-8 polaznika. Ovaj kurs je pravi izbor za Vas!!


Ovaj specijalistički program namijenjen je svima koji rade ili bi željeli raditi u inostranstvu, oblast turizam i ugostiteljstvo. Program je vrlo pregledan, obuhvaća sve važne komunikacijske situacije i uz niz praktičnih vježbi omogućuje Vam da se u kratkom periodu pripremite za rad s osobama njemačkog govornog područja, te sa njemačkim gostima i turistima u BiH, uz upoznavanje i uvježbavanje riječi i rečenica koje se koriste u hotelima, restoranima, turističkim agencijama ili nekim drugim ugostiteljsko-turističkim objektima. Kurs sadrži 2 modula od po 20 školskih časova u trajanju od 2 mjeseca, a cijena ZA OBA MODULA je 195+PDVKM za oba modula. Kalkulacija cijene je bazirana na grupi od min 6 do max 8 polaznika.


Pročitaj više...
 
Njemački za bolničare
Subota, 18 Mart 2017 15:26

NJEMAČKI ZA MEDICINARE, BOLNIČARE, NJEGOVATELJE - 2 modula, 40 časova, 195KM+PDV, grupe od 6-8 polaznika.

Želite raditi u inostranstvu? Njemačka, Austrija i Švicarska traže medicinske radnike, njegovateljice i bolničare, a uslov je poznavanje njemačkog jezika B1 nivo. Kod nas možete učiti NJEMAČKI ZA MEDICINARE. 2 Modula, 2 mjeseca, 40 časova, 195KM+PDV. Broj polaznika je ograničen. Grupe od 6-8 polaznika. Ovaj kurs je pravi izbor za Vas!!


Ovaj specijalni kurs Njemačkog jezika, iz oblasti medicinske njege, namijenjen je za bolničare, medicinske sestre, njegovateljice i dr. medicinske radnike. Organiziran je u 2 modula i vodi do B1 nivoa. Dizajniran da poboljša komunikacijske vještine i stručna znanja njemačkog jezika zdravstvenih djelatnika, a što će im omogućiti da se sporazumjevaju na njemačkom jeziku sa više samopouzdanja i učinkovitosti. Kurs sadrži 2 modula od po 20 časova i  pokriva osnovna područja sestrinstva, kao što su prijem i otpust bolesnika, bolesnikov iskaz, uzimanje medicinskih uzoraka, postoperativna njega, planiranje zadataka i sl. Vjerodostojni zadaci i aktivnosti su bazirani na svakodnevnim bolničkim situacijama i slučajevima iz prakse, a vezano za njegu bolesnika. Ovaj kurs ima aktivnosti koji se fokusiraju na najnovije napredne tehnologije tako da će med.osoblje i u tom smislu biti informirani. Uslov za praćenje kursa opće znanje na minimum A2 nivou. Cijena ZA OBA MODULA je 150KM, odn. 195+PDVKM za 40 časova i grupe od 6-8 polaznika.

Pročitaj više...
 
Engleski i Njemački za poslovne sekretare-ice
Nedjelja, 22 Januar 2017 17:37

Engleski i Njemački za poslovne sekretarice i sekretare 40 časova, 195KM+PDV

Poslovna sekretarica je izuzetno važna ličnost svakog preduzeća jer ugled preduzeća ovisi i od uspješne sekretarice, a naročito kada preduzeće posluje sa ino-partnerima gdje do izražaja mora doći dobro poznavanje stručnog engleskog jezika kao međunarodnog poslovnog jezika tj. znanje Engleskog jezika za sekretarice. U tom svijetlu naš EC Interlingua je pripremio kurs za polaznike koji već obavljaju ili namjeravaju raditi taj posao, ali i za one koji bi željeli da prošire svoja znanja. Ovaj kurs se perfektno uklapa sa ostalim kursevima iz programom obuke za sekretarice, kao što su Sekretarsko/Tajničko poslovanje i Kompjuterskom daktilografijom i može se svesti u jedan od modula cjelokupnog programa obuke za poslovnu sekretaricu odn sekretara. Kurs sadrži 2 modula od po 20 školskih časova i traje maksimalno 2 mjeseca. Cijena ZA OBA MODULA je 195KM+PDV. Minimalni preduslov je znanje općeg engleskog jezika na nivou A2 CEFR-a. Prije početka ovog kursa potrebno je uraditi ukazno testiranje iz engleskog jezika. INTEGRACIJA SA DRUGIM KURSEVIMA/MODULIMA: Sekretarsko/Tajničko poslovanje, Kompjuterska daktilografija. 


Pročitaj više...
 
Stručni kursevi za studente prava, ekonomije, medicine, žurnalistike

Poslovni i strukovni programi za studente! 

Poslovni engleski (Business English) je prvenstveno namjenjen studentima ekonomskih nauka kao i uposlenicima iz vaše firme, menadžerima koji imaju potrebu komunicirati na engleskom jeziku sa stranim poslovnim partnerima, poboljšati vlastiti CV i sl.  Diskusije, projekti,  radionice i slučajevi iz prakse čine naše programe realnim i primjenjivim u stvarnim poslovnim situacijama. Na ovaj način ćete razviti vaše govorne sposobnosti steći više samopouzdanja te razviti potreban vokabular iz poslovnog engleskog. Pored uobičajenih poslovnih kurseva naša škola organizuje pripremne kurseve za polaganje međunarodno priznatih ispita iz poslovnog engleskog: BEC (Preliminary, Vantage, Higher); TOEIC (Test of English  International Communication). Nastava se organizuje u 4-5 modula po 20 školskih časova za jedan CEF nivo. Literatura : Market Leader, Business Result i sl. Nivoi : Poslovni Elementary, Poslovni Preintermediate, Poslovni Intermediate, Poslovni Upper Intermediate, Poslovni Advanced. Upisni rok traje do 05 - 25. u mjesecu, a početak nastave prva sedmica narednog mjeseca.  Kurs sadrži 2 modula po 20 časova.  Cijena ZA OBA MODULA je 150KM

Pročitaj više...
 
Engleski za medicinare

ENGLISH IN MEDICINE - MEDICINSKI ENGLESKI

Kursevi Medicinskog Engleskog(Njemačkog) jezika - Ovaj kurs je namijenjen kvalificiranim lijecnicima, stomatolozima, farmaceutima te studentima medicinskih nauka  koji žele raditi u engleskom govornom okruženju. Uz veci naglasak na komunikacijske vještine-treninga u medicini, ovaj kurs ima za cilj razviti stručni jezik i interpersonalne vještine bitne za uspostavljanje i održavanje odnosa izmedu lijecnika i njihovih pacijenata, tako da lijecnicima osigura učinkovitije obavljanje svojih dužnosti na engleskom tj i sa vecim povjerenjem. Kursevi mogu pripremiti polaznika do UBELT-a, ispita za provjeru znanja medicinskog, stomatološkog i farmaceutskog engleskog jezika koje organizuje University of Bath, a čiji smo ispitni centar. Takoder organiziramo pripreme za navedene ispite - Medicinski engleski Ispiti : Dential I i II; Pharmacy I i II; General Medical Doctors I). Kursevi  se organizuje u 2 CEF nivoa svaki po 3-4 modula od po 20 školskih sati, a održava se na naprednoj razini (B2 i C1). TABELA NIVOA. CIJENA ZA 40 ČASOVA, OBA MODULA IZNOSI 195KM+PDV, 6-8 polaznika u grupi.Pročitaj više...
 
Pravni engleski
ENGLISH IN LAW - ENGLESKI ZA PRAVNIKE


Pravni engleski - Ako ste student prava ili ekonomije, trebate spremiti pravni ispit tj poslovno pravo na engleskom jeziku ili sigurno želite dokazati buducim poslodavcima da se dobro služite engleskim jezikom iz struke. Ako ste pravnik ili odvjetnik, sigurno želite dovoljno dobro znati engleski da možete komunicirati s klijentima i strucnjacima iz drugih zemalja. Engleski je neophodan svakom pravniku koji radi na medunarodnim pitanjima. Engleski je svjetski jezik pravne profesije, poslovnog svijeta i medunarodnih odnosa. Naš centar u tom smislu organizuje kurs pravnog engleskoga jezika na kojemu cete nauciti pravni jezik i steci znanje pomocu kojega cete bolje poslovati u medunarodnoj sredini, lakše savladati obaveze na fakultetu i sl. Takoder cete razvijati i opce vještine pisanja i govora na engleskom jeziku. Kurs pokriva teme prava društava, poslovno pravo, trgovacko pravo, ugovori, nekretnine, te intelektualno vlasništvo. Uciti cete kako na engleskom jeziku, koristeci ispravnu terminologiju, pripremiti pravne prezentacije, rasprave, ugovore, statute i pravna mišljenja. Takođe organizujemo i kurseve pravnog njemačkog jezika!!
Pročitaj više...
 
English for Job-Hunting

ENGLESKI ZA TRAŽIOCE POSLA

Engleski za tražioce posla je dizajniran tako da razvija specijalističkih znanja engleskog jezika i komunikacijskih vještina pri traženju posla kod stranih poslodavaca kao npr. podnošenja molbi ili aplikacija za posao, pisanje CV-a ili popratnih pisama, raznih zahtjeva i sl. Idealno za one koji su novi u svijetu zapošljavanja. Kurs obuhvaća šest samostalni jedinica koji pokrivaju ključna područja kao što su priprema CV-životopisa, pisanje popratnog pisma te odgovaranje na intervju pitanja. Autentična materijala kao što su prava biografija/životopis i popratno pismo i sl će omogućiti polaznicima da u stvarnim situacijama steknu praktično iskustvo u razumijevanju i pripremi vitalnih dokumenata. Osim toga također se nude vrijedni i korisni savjeti kako bi poboljšali šanse za zapošljavanje tražiocima posla te stekli veće povjerenje poslodavaca, uključujući i pomoć u teškim intervju pitanja i kako se predstaviti učinkovito. Kurs se organizuje u 1-2 modula ovisno o nivou znanja polaznika. Uslov: Min A2-Pre-intermediate.


Pročitaj više...
 
Više Naslova...
<< Početak < Pregled 1 2 Sljedeći > Kraj >>

Stranica 1 od 2
161104