English (United Kingdom)

Naš i Vaš cilj je aktivna komunikacija!

Međunarodni ispiti za posao i studij
IELTS-TOEFL - EXAM FOR JOB & STUDY

ENGLISH EXAM FOR JOB & STUDY

Interlingua Language School Sarajevo organizuje pripremu za polaganje poznatih ispita - provjere općeg znanja engleskog jezika što su popularni Cambridge ESOL Exams: FCE, CAE), IELTS, TOEFL te poslovnog engleskog: BEC (Preliminary, Vantage, Higher); TOEIC ...etc. Takođe pripremamo polaznike za polaganje međunarodnog ispita iz struke, za pravni engleski kao što su : TOLES; ILEC., te medicinski UBELT. Naši iskusni predavači su uspješno pripremili mnoge polaznike naše škole  iz raznih zemalja ali i iz naše zemlje.  Upis traje do 05 - 25. u mjesecu, a početak nastave prva sedmica narednog mjeseca. TERMINI predavanja. Info letak(click). NIVOI ispita


Pročitaj više...
 
TOEIC

NOVO - TOEIC Intensive (Test of English for International Communication) je standardizirani test koji mjeri vještine razumijevanja, pisanja i čitanja poslovnog engleskog jezika. TOEIC je jedna od najpouzdanijih metoda provjere znanja poslovnog engleskog jezika u svijetu koju je 1979. godine razvila organizacija ETS (Educational Testing Service), vodeći svjetski psihometrijski centar s bazom u SAD-u, međunarodno priznat zbog pouzdanosti i kvalitete svojih jezičnih testova kao što su TOEFL, TOEIC i TFI, prijemnih ispita na području visokog obrazovanja kao što je GRE, te testova kojima se dobivaju profesionalne kvalifikacije. S osobljem od 26.000 profesionalaca, ETS je predan zadovoljavanju potreba u obrazovanju pojedinaca, edukatora, kompanija i tijela vlasti u više od 180 zemalja svijeta.

Pročitaj više...
 
IELTS

IELTS Intensive

The International English Language Testing System (IELTS) provides an assessment of English language proficiency. It is widely recognised for further and higher education and is preferred by most universities and other educational institutions in the United Kingdom, Australia, New Zealand, Canada and the United States of America. IELTS is the world’s proven English test. Over 1.4 million candidates take the test each year to start their journeys into international education and employment. IELTS is recognised by more than 6000 institutions in over 135 countries.

Pročitaj više...
 
ILEC&TOLES - Pravni
NOVO - PRIPREMA ZA ISPITE ZA PRAVNI ENGLESKI (TOLES; ILEC) 

Priprema za ispit Cambridge - ILEC

-
Brzi kurs - za polaznike koji su završili kurs pravnog engleskog u našem centru i koji se samo žele pripremiti za ispit.
- Priprema za ispit ILEC – pripremni kurs na naprednoj razini za one koji žele polagati ispit za International Legal English Certificate u British Councilu.
- Pravo EU – kurs na engleskom jeziku za sve one koji se bave ili se žele baviti pravom Europske unije. 
Pročitaj više...
 
Priprema za polaganje Goethe ispita za studente i srednjoškolce

Goethe ispita

Priprema za polaganje Goethe ispita za studente i srednjoškolce

Jedinstvena prilika za studente, srednjoškolce  i sve one koji žele posjedovati certifikat o znanju općeg, poslovnog ili akademskog engleskog jezika verifikovan od strane Goethe Instituta. Interlingua Language School upisuje polaznike na pripremnu nastavu za polaganje ispita iz poznavanja njemačkog jezika. Jedan modul kurs traje 4 sedmica, ukupno 20 školskih časova i mogu se organizovati u više modula(1 Modul = 20č), a ovisno o znanju i nivou ispita. Maksimalno je 4 modula. Interlingua Language School u saradnji sa Goethe Institutom, OSD-om ili Glosa školom pruža Vam mogućnost da dobijete njemačke Goethe i austrijske OSD jezičke kvalifikacije i certifikate eminentnih eksperta u procjeni znanja engleskog jezika kao validan dokaz za zaposlenje ili u akademske svrhe. GOETHE INSTITUTE BiH. Ovim ispitima se provjerava znanje svih jezičnih sposobnosti: poznavanje gramatike i vokabulara, slušanje, govor, čitanje i pisanje. Rad u grupi od min 4 do max 8 polaznika ili individualno. Za posao, studij ili dobijanje vize Vam treba certifikat ili diploma? Dostupni su u 6 nivoa:

Pročitaj više...
 
Priprema za polaganje Cambridge ESOL ispita za studente i srednjoškolce

Cambridge ESOL ispiti

Priprema za polaganje Cambridge ESOL ispita za studente i srednjoškolce.

Jedinstvena prilika za studente, srednjoškolce  i sve one koji žele posjedovati certifikat o znanju općeg, poslovnog ili akademskog engleskog jezika verifikovan od strane Cambridge Univerziteta UK. Interlingua Language School upisuje polaznike na pripremnu nastavu za polaganje Cambridge ESOL ispita. Jedan modul kurs traje 4 sedmica, ukupno 20 školskih časova i mogu se organizovati u više modula(1 Modul = 20č), a ovisno o znanju i nivou ispita. Maksimalno je 4 modula. Interlingua Language School u saradnji sa Britanskim savjetom BiH i Cambridge ESOL Examinatioon Board vam pruža mogućnost da dobijete Britanske jezičke kvalifikacije i certifikate "University of Cambridge ESOL Examination" eminentnog eksperta u procjeni znanja engleskog jezika kao validan dokaz za zaposlenje ili u akademske svrhe. Cambridge ESOL ExamsSvake godine ove ispite polaže preko 1,5 miliona ljudi u 135 zemalja svijeta. Ovim ispitima se provjerava znanje svih jezičnih sposobnosti: poznavanje gramatike i vokabulara, slušanje, govor, čitanje i pisanje. Rad u grupi od min 4 do max 8 polaznika ili individualno. Dostupni su u 6 nivoa:

Pročitaj više...
 

PRAVILA PONAŠANJA NA ISPITU

Za vrijeme ispita nije dozvoljeno razgovarati sa kolegama i remetiti rad drugih kandidata. Svi koji se ne pridržavaju ove tačke kućnog reda mogu biti diskvalifikovani.


Svaki polaznik će dobiti list s pitanjima i list s odgovorima. Nije dozvoljeno pisati na listu pitanja. Sve odgovori se pišu na listu predviđenom za iste.(answer sheet). Student je dužan napisati svoje ime i prezime. Ponesite samo šta vam je potrebno! Na ispit je dozvoljeno ponijeti samo olovku, hemijsku i gumicu za brisanje. Ostali materijal nije dozvoljeno imati na stolu tokom ispita. Za vrijeme trajanja ispita nije dozvoljeno obraćati se drugom kandidatu. Svaki kandidat treba slušati upute za izdradu testa i uraditi šta se od njega traži. Svaki kandidat treba slijediti upute napisane na papiru sa pitanjima a odgovore pisati na papiru za odgovore. Prije početka ispita kandidati trebaju napisati informacije koje se od njega traže na početnoj strani testa. Ukoliko kandidat ima nejasnoća u vezi sa izradom testa može podići ruku i profesor će doći do kandidata i pojasniti mu. Prepisivanje i bilo koje drugo nepošteno i neprikladno ponašanje za vrijeme ispita rezultirat će diskvalifikovanjem kandidata sa ispita.

Pročitaj više...
 


178006