English (United Kingdom)

Naš i Vaš cilj je aktivna komunikacija!

Centar za strane jezike
Kurs njemačkog + OSD jez.diploma

KURSEVI NJEMAČKOG ZA VIZU, POSAO ili STUDIJ. AUSTRIJSKE I NJEMAČKE JEZIČKE DIPLOME I ISPITI, 50-60% GRATIS. 

Znanje njemačkog jezika otvara mnoga vrata! 

Želite studirati ili raditi u zemljam njemačkog govornog područja, mi smo prava prilika za vas. U našoj školi prepoznaćete kvalitet, ljubazno osoblje te rad u manjim grupama 6-12 polaznika.

Naša Škola stranih jezika organizuje kurseve njemačkog jezika prema pravilima Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike, odnosno CEFR - a (The Common European Framework of Reference for Languages). To znači da postoji ukupno 6 nivoa poznavanja nemačkog jezika, A1, A2, B1, B2, C1, i C2 nivo. Kurs nemačkog jezika mogu da pohađaju svi oni koji žele da se upoznaju sa njim, kako bi pružili sebi priliku da nauče još jedan jezik, napreduju u poslu ili, pak imaju potrebu da steknu međunarodno priznat sertifikat o poznavanju nemačkog jezika, jer žele da studiraju na univerzitetima ili pronađu posao u brojnim kompanijama širom Nemačke i Austrije.


Pročitaj više...
 
Kurs engleskog + Cambride Diploma

KURSEVI ENGLESKOG ZA POSAO ILI STUDIJ. UK CAMBRIDGE CERTIFIKATI 50% GRATIS. 

           Znanje engleskog jezika otvara mnoga vrata!

Želite studirati ili raditi u zemljam njemačkog govornog područja, mi smo prava prilika za vas. U našoj školi prepoznaćete kvalitet, ljubazno osoblje te rad u manjimgrupama 6-12 polaznika.

Naša Škola stranih jezika organizuje kurseve engleskog jezika prema pravilima Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike, odnosno CEFR - a (The Common European Framework of Reference for Languages). To znači da postoji ukupno 6 nivoa poznavanja engleskog jezika, A1, A2, B1, B2, C1, i C2 nivo. Kurs engleskog jezika mogu da pohađaju svi oni koji žele da se upoznaju sa njim, kako bi pružili sebi priliku da nauče još jedan svjetski jezik, napreduju u poslu ili, pak imaju potrebu da steknu međunarodno priznat sertifikat o poznavanju engleskog jezika, jer žele da studiraju na univerzitetima ili pronađu posao u brojnim kompanijama širom USA  i UK ili Kanade i Australije.

Učimo brže, efikasnije i učinkovitije.

Pročitaj više...
 
Kurs engleskog za IT struku
Subota, 18 Mart 2017 17:09

Kurs engleskog za INFORMATIČARE - IT struku, 20 časova=99KM+PDV, ukupno 5 modula, 6-8 polaznika.

Želite postati informatičar, softveraš, programer, znanje stranog jezika je neophodno. Samo za Vas organiziramo ove stručne kurseve tematike prilagođene Vašim zahtjevima. Koristite engleski jezik iz oblasti informatike, uspješno obavljajte kompleksne poslove, komunicirajte sa stranim partnerima!!

Ovaj kurs engleskog jezika namijenjen je svim onima koji rade u informatici, koji su informatičari i softveraši, imaju opće znanje, a žele produbiti svoje poznavanje engleskog jezika. Kurs je prigođen polaznicima koji već rade u preuzećima te komuniciraju pismeno i usmeno na engleskom jeziku te bi željeli proširiti svoja znanja u smislu teorije i prakse. Učinkovita komunikacija na engleskom jeziku nužna je za poslovni uspjeh ukoliko se komunikacija odvija na engleskom. Ovaj kurs obuhvata osnove engleskog jezika u informatici, te će dati polaznicima veće pouzdanje pri komunikaciji s poduzećima i kupcima. Osim teorijskog dijela, polaznici će imati priliku analizirati i sudjelovati u jednom poslovnom slučaju (tzv. „case study workshops“). Ove radionice poslovnog slučaja su praktični dio nastave gdje će polaznici u skupinama imati priliku pripremiti i obraditi jedan poslovni slučaj iz struke, a na engleskom jeziku, te nakon toga, sami prezentirati svoja rješenja. Ovdje će naglasak svakako biti na govornoj komunikaciji na engleskom jeziku. Cijena modula 195KM+PDV, ukupno 5 modula po 20 časova. Dinamika intenzivna(4x sedmično po 2 časa) ili polu-intenzivna(3x sedmično po 2 časa dnevno).


Pročitaj više...
 
Njemački za ugostitelje
Subota, 18 Mart 2017 16:06

NJEMAČKI ZA UGOSTITELJE, 2 Modula, 40 časova, 195KM+PDV, za konobare, kuhare, pomoćne radnike. turističke radnike, hoteljere i sl. 

Želite raditi u inostranstvu? Njemačka, Austrija i Švicarska traže ugostiteljske radnike, pomoćne konobare i kuhare. Uslov je poznavanje njemačkog jezika min B1 nivo. Kod nas možete učiti NJEMAČKI ZA UGOSTITELJE. 2 Modula, 2 mjeseca, 40 časova, Cijena po modulu od 20 casova je 195KM. Broj polaznika je ograničen. Grupe od 6-8 polaznika. Ovaj kurs je pravi izbor za Vas!!


Ovaj specijalistički program namijenjen je svima koji rade ili bi željeli raditi u inostranstvu, oblast turizam i ugostiteljstvo. Program je vrlo pregledan, obuhvaća sve važne komunikacijske situacije i uz niz praktičnih vježbi omogućuje Vam da se u kratkom periodu pripremite za rad s osobama njemačkog govornog područja, te sa njemačkim gostima i turistima u BiH, uz upoznavanje i uvježbavanje riječi i rečenica koje se koriste u hotelima, restoranima, turističkim agencijama ili nekim drugim ugostiteljsko-turističkim objektima. Kurs sadrži 2 modula od po 20 školskih časova u trajanju od 2 mjeseca, a cijena ZA OBA MODULA je 195+PDVKM za oba modula. Kalkulacija cijene je bazirana na grupi od min 6 do max 8 polaznika.


Pročitaj više...
 
Njemački za bolničare
Subota, 18 Mart 2017 15:26

NJEMAČKI ZA MEDICINARE, BOLNIČARE, NJEGOVATELJE - 2 modula, 40 časova, 195KM+PDV, grupe od 6-8 polaznika.

Želite raditi u inostranstvu? Njemačka, Austrija i Švicarska traže medicinske radnike, njegovateljice i bolničare, a uslov je poznavanje njemačkog jezika B1 nivo. Kod nas možete učiti NJEMAČKI ZA MEDICINARE. 2 Modula, 2 mjeseca, 40 časova, 195KM+PDV po modulu od 20 casova. Broj polaznika je ograničen. Grupe od 6-8 polaznika. Ovaj kurs je pravi izbor za Vas!!


Ovaj specijalni kurs Njemačkog jezika, iz oblasti medicinske njege, namijenjen je za bolničare, medicinske sestre, njegovateljice i dr. medicinske radnike. Organiziran je u 2 modula i vodi do B1 nivoa. Dizajniran da poboljša komunikacijske vještine i stručna znanja njemačkog jezika zdravstvenih djelatnika, a što će im omogućiti da se sporazumjevaju na njemačkom jeziku sa više samopouzdanja i učinkovitosti. Kurs sadrži 2 modula od po 20 časova i  pokriva osnovna područja sestrinstva, kao što su prijem i otpust bolesnika, bolesnikov iskaz, uzimanje medicinskih uzoraka, postoperativna njega, planiranje zadataka i sl. Vjerodostojni zadaci i aktivnosti su bazirani na svakodnevnim bolničkim situacijama i slučajevima iz prakse, a vezano za njegu bolesnika. Ovaj kurs ima aktivnosti koji se fokusiraju na najnovije napredne tehnologije tako da će med.osoblje i u tom smislu biti informirani. Uslov za praćenje kursa opće znanje na minimum A2 nivou. Cijena ZA OBA MODULA je 150KM, odn. 195+PDVKM za 40 časova i grupe od 6-8 polaznika.

Pročitaj više...
 
<< Početak < Pregled 1 2 3 4 Sljedeći > Kraj >>

Stranica 1 od 4
175575